blog item

Amaryllis seizoen

De Amaryllis, botanische naam Hippeastrum, kent net als veel andere bloemen, veel symbolische betekenissen. De meest gebruikte betekenissen zijn trots en betoverende schoonheid. Verder staat de bloem symbool voor vriendschap en genegenheid.

Amaryllis is bekend als een echte kerstbloem en wordt daarom vaak gebruikt in kerstboeketten en kerststukken. Met zijn lange stelen en royale kelken is Amaryllis dé blikvanger op iedere feesttafel. Het is dan ook een echte winterbloeier. De kleuren variëren van rood, roze, donkerroze, oranje, geel, wit en bleekgroen.

Voor de Amaryllis is niets te gek. Bevestig de stelen van deze winterbloem aan een tak of rail boven de tafel en laat de bloemen naar beneden hangen. Of hang een aantal Amaryllissen ondersteboven aan de muur – als een levend bloemenschilderij. Giet een beetje water in de holle stelen. Dan blijven de bloemen lang mooi.

Deze imposante bloem is er in vele vormen en kleuren en kan men er alle kanten mee op. Amaryllis is volop verkrijgbaar van november tot en met maart. Geniet ervan!

 

Bron:

#bydecorum.nl

#Amaryllisinfo.eu

#365dagenbloemen.nl

Play Video

Meer blogs

Nijssenjr.Lat.Pnkbc Lathyrus.nl

Meet the Grower: Lathyrus.nl

Het kweken van lathyrus is al jaren een passie van de familie Hoogeveen. Kwekerij Lathyrus.nl is gevestigd aan de Mijnsherenweg in Kudelstaart.

Entree Triflor 2023

Meet the Grower; Triflor

Vol passie worden er de mooiste tulpen geteeld bij Triflor in Oude Niedorp. De liefde voor de tulp gaat nu al drie generaties terug.

 

Kerst

December: De mooiste maand van het jaar

It’s beginning to look a lot like Christmas…

productgroepen

tags

Seizoen, Season, Kerst, Christmas, Weihnachten, Kleur

Share:

Facebook
LinkedIn
nl_NL_formal