blog item

Herfstsfeer

Het is op dit moment nog niet voor te stellen, maar spoedig zullen de bladeren van de bomen van groen naar oranje, goud tot dieprood en bruin verkleuren. De vruchten en bessen verschijnen al aan de struiken. Dat betekent dat de herfst weer zijn intrede gaat doen. Nu we de hele zomer buiten hebben doorgebracht, ,gaan we het binnen weer gezellig maken.

In de nazomer is het aanbod al groot wat herfstartikelen betreft, van sierfruit (Cucurbita) in alle soorten en maten tot blad in schitterende herfstkleuren. Met de verschillende besheesters Viburnum Compactum, Rosa Corolla, Symphoricarpos (sneeuwbes), Malus en Physalis maak je de mooiste boeketten en arrangementen. Maar wat sierfruit op een schaal of wat Cucurbita bij de voordeur, geeft je al het gevoel dat we in een ander seizoen komen.

Een hoop grassoorten en takken kunnen in verschillende (herfst)kleuren worden geleverd. Dé trend op dit moment is de Cortaderia, die in iedere kleur te verkrijgen is. De lange takken met de pluizige pluim zijn een echte eyecatcher in je interieur! Maar natuurlijk is er ook een overvloed aan typische herfstbloemen verkrijgbaar. Dahlia’s, Helianthus en Helenium doen het altijd erg goed in een boeket. Maar ook de Hydrangea’s worden nu aangeleverd in schitterende herfsttinten. De krans kan natuurlijk ook weer. In het najaar komt deze toch het beste tot zijn recht. Zowel een ‘verse’ krans van bessen en bloemen, tot een mooi ingedroogd exemplaar aan de deur.

Laat de herfst maar komen, dan maken we er binnen een gezellige boel van!

Inspiratie op doen?

Bekijk dan de sites van Mooi wat bloemen doen en de nieuwe herfst editie van 365dagenbloemen

 

Lees ook de blog van Wijnen Anthurium

Herfstsfeer 2022

Meer blogs

Nijssenjr.Lat.Pnkbc Lathyrus.nl

Meet the Grower: Lathyrus.nl

Het kweken van lathyrus is al jaren een passie van de familie Hoogeveen. Kwekerij Lathyrus.nl is gevestigd aan de Mijnsherenweg in Kudelstaart.

Entree Triflor 2023

Meet the Grower; Triflor

Vol passie worden er de mooiste tulpen geteeld bij Triflor in Oude Niedorp. De liefde voor de tulp gaat nu al drie generaties terug.

 

Kerst

December: De mooiste maand van het jaar

It’s beginning to look a lot like Christmas…

productgroepen

tags

Seasoen, Fall, Herbst, Herfst, Arrangeur

Share:

Facebook
LinkedIn
nl_NL_formal