blog item

It’s time for Tulips!

Nationale Tulpendag bestaat sinds 2012. Op zaterdag 15 januari 2022 vieren wij dit wederom. Deze dag markeert de start van het nieuwe tulpenseizoen, welke doorloopt tot eind april.

De Nationale Tulpendag is een uniek Hollands tulpenfeest, dat traditiegetrouw op de 3e zaterdag van januari wordt georganiseerd. Jaarlijks wordt op de Dam in Amsterdam een echte tulpenpluktuin neergezet. Waar alle bezoekers gratis een bosje tulpen kunnen plukken. Helaas door de strenge corona-regelgeving is een pluktuin ook dit jaar niet mogelijk.

Het thema van het nieuwe tulpenseizoen 2022 is ‘Share Happiness’. Dit jaar vieren we het delen van vreugde, de tulp ís van iedereen en zeker ook vóór iedereen.

De Hollandse tulp is wereld beroemd en wordt geassocieerd met Nederland en klompen, maar komt oorspronkelijk uit Turkije. De bloem is er in vele type vormen en kleuren en tot begin mei volop verkrijgbaar in meer dan 1.000 verschillende soorten.

Hollandse Tulpen halen het voorjaar in huis en geven kleur aan de dag!

Bezoek de website van Tulpentijd

 

Meer blogs

Kerst

December: De mooiste maand van het jaar

It’s beginning to look a lot like Christmas…

T2G 2022

Meet the Grower; Together2Grow

Bij Together2Grow draait het om samenwerking, maar dan wel samenwerking tussen alle schakels in de keten!

Buys Ilex 2022

Meet the Grower; K.A. Buijs ILex Verticillata

Op de kwekerij van de firma Buys is het nu nog vrij rustig. Het familiebedrijf ter grootte van 4 ha. is gevestigd aan de Uiterweg in Aalsmeer, en grenst aan de Westeinderplassen.

productgroepen

tags

Voorjaar, Lente, Seizoen, Kleuren, Boeket, Bloemist, Specialist

Share:

Facebook
LinkedIn
nl_NL_formal