blog item

Meet the Grower; Bac Orchids

Bac Orchids kweekt sinds begin jaren ’80 grootbloemige snij-Cymbidiums in verscheidene soorten en kleuren. Maar daar is het allemaal niet mee begonnen.

Vader Adri Bac startte met de teelt van groenten en Anthuriums. Door de groei en uitbreiding van het bedrijf door de jaren heen, moesten de groenten  plaats maken voor Cymbidiums.

Doordat Cymbidiums in de winterperiode bloeien en Anthuriums in de zomerperiode, was dit een mooie aanvulling. De Anthurium nam aan populariteit af, waardoor Dico en Gert-Jan Bac besloten zich geheel te specialiseren in de teelt van Cymbidiums. Momenteel is het bedrijf 5,6 ha groot, gevestigd aan de Herenweg in Moerkapelle.

De broers zijn gedreven in het zoeken naar nieuwe sterke soorten met frisse heldere kleuren. Bac Orchids heeft dan ook een groot en uitgebreid assortiment met meer dan 100 verschillende unieke soorten.

In 2016 is besloten te starten met het zo duurzaam mogelijk telen van de Cymbidiums. Denk hierbij aan bijna volledige restwarmte voor de kas, verkregen van de elektriciteitsproductie voor het dorp door de zogenoemde WKK, maar ook de 700 zonnepanelen die op de daken van de schuren zijn geplaatst.

In de kas zelf wordt steeds meer gebruik gemaakt van biologische gewasbescherming, in de vorm van ongeveer 30 verschillende soorten beestjes die de plagen op natuurlijke wijze onder controle kunnen houden. Van bijen die de nectar uit de bloemen halen, zodat er geen ongedierte meer op afkomt en die de bloemen zouden kunnen beschadigen, tot aan de kippen welke onkruid eten.

BAC ORCHIDS: “SHOWING THE ART OF NATURE”!

Bezoek hier de website van Bac Orchids

 

 

Meer blogs

Kerst

December: De mooiste maand van het jaar

It’s beginning to look a lot like Christmas…

T2G 2022

Meet the Grower; Together2Grow

Bij Together2Grow draait het om samenwerking, maar dan wel samenwerking tussen alle schakels in de keten!

Buys Ilex 2022

Meet the Grower; K.A. Buijs ILex Verticillata

Op de kwekerij van de firma Buys is het nu nog vrij rustig. Het familiebedrijf ter grootte van 4 ha. is gevestigd aan de Uiterweg in Aalsmeer, en grenst aan de Westeinderplassen.

productgroepen

tags

Orchideeën, Orchids, Cymbidium, Seizoen, Season, Art of Nature

Share:

Facebook
LinkedIn
nl_NL_formal