blog item

Meet the Grower; SK Quality Roses

Toen Sjaak en Cornellie Koene in 1981 een tuin met woonhuis aankochten aan de Zwethkade in Wateringen werd niet begonnen met het telen van rozen. Destijds werden irissen, lelies, pluischrysanten en violen geteeld. Uiteindelijk werden er rozen gepoot in de volle grond. Toen de twee oudste zonen officieel in het bedrijf kwamen, werd het in 2006 tijd voor een tweede locatie erbij aan de Scheeweg in De Lier. Hier werd begonnen met het telen van Avalanche rozen, welke goed aftrek bleken te hebben. Wanneer de jongste zoon ook zijn intrede in het bedrijf nam, werd er uitgebreid naar een derde vestiging aan de Noord-Lierweg in De Lier.

Alle rozen van de drie vestigingen worden nu centraal verwerkt op deze locatie. De ongesorteerde rozen komen in waterbakken vanuit de koelcel, via de transportband, de hal binnen. Hier worden ze door ervaren medewerkers op kwaliteit gecontroleerd. Binnen 30 minuten zullen de rozen via de hypermoderne verwerkingslijn door een camerasysteem gesorteerd en gebost worden. Voordat de rozen via de transportband de koelcel weer in gaan, zal ieder fust een houdbaarheidsbehandeling krijgen. In de koelcel worden de emmers op karren gesorteerd en klaargezet voor uitlevering.

Rozenkweker SK Roses is in het bezit van het MPS-GAP certificaat. Het MPS-GAP certificaat is gebaseerd op, en officieel gebenchmarkt met het bekende GLOBAL G.A.P. certificaat van supermarktorganisaties in Europa. Het gehele productieproces is veilig, duurzaam en traceerbaar. Hierdoor kan SK Roses georganiseerd te werk gaan. Alles binnen het bedrijf staat dan ook in het teken van kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid.

Bezoek hier de website van SK Roses

Meer blogs

Nijssenjr.Lat.Pnkbc Lathyrus.nl

Meet the Grower: Lathyrus.nl

Het kweken van lathyrus is al jaren een passie van de familie Hoogeveen. Kwekerij Lathyrus.nl is gevestigd aan de Mijnsherenweg in Kudelstaart.

Entree Triflor 2023

Meet the Grower; Triflor

Vol passie worden er de mooiste tulpen geteeld bij Triflor in Oude Niedorp. De liefde voor de tulp gaat nu al drie generaties terug.

 

Kerst

December: De mooiste maand van het jaar

It’s beginning to look a lot like Christmas…

productgroepen

tags

Rozen, Roses, Avalanche+, Cut Roses, Wedding, Bruidswerk, Romantic, Arrangementen, Bloemisten

Share:

Facebook
LinkedIn
nl_NL_formal