blog item

Meet the Grower; Together2Grow

Wat de naam al doet vermoeden, draait het bij Together2Grow om samenwerking. Maar dan wel de samenwerking tussen alle schakels in de keten, van veredelaar tot eindklant! Kwekers Bernard Zuidgeest en Fedor van Veen begrepen al snel dat door samen te werken er meer bereikt kan worden. In 2006 begon de samenwerking, wat uitmondde in 2010 met de oprichting van Together2grow.

Door de ervaring en ambitie van beide heren staat het bedrijf voor wat het nu is. Met de locaties in Poeldijk, Wateringen en Schipluiden, beslaat het een oppervlakte van 8.8ha, waar jaarrond Alstroemeria’s en Florinca’s gekweekt worden. Maar ook in Ethiopië heeft Together2Grow een kwekerij van 3ha, waar drie maal per week een zending Alstroemeria’s vandaan komt.

Kwaliteit staat hoog in het vaandel. Het groeiproces en de kwaliteit wordt bij Together2Grow dan ook nauwlettend in de gaten gehouden. Op jaarbasis worden er ongeveer 40 miljoen stelen geoogst, die wereldwijd hun afzet vinden. Het bedrijf heeft 25 vaste werknemers in dienst, maar in de zomer, wanneer er meer productie is, worden er ongeveer 80 extra werknemers voor onbepaalde tijd ingezet.

Van oorsprong komt de Alstroemeria uit Zuid Amerika. Daar groeien ze in de bergen, waar een optimaal klimaat heerst voor dit gewas. Koele nachten bepalen de knopvorming van de Alstroemeria. Om dit te realiseren past Together2Grow grondkoeling toe. Tezamen met de toevoeging van CO2 zal dit de snelheid van de groei bevorderen. Een plant gaat gemiddeld vijf jaar mee, waarbij er gemiddeld 400 stelen per vierkante meter getrokken worden in al deze jaren. Daarna zal het gewas gerooid worden en zullen er nieuwe struiken geplant worden.

Together2Grow heeft een ruim assortiment Alstroemeria’s en Florinca’s. Een Florinca is een tros-Alstroemeria en heeft in tegenstelling tot de ‘gewone’ Alstroemeria wat kleinere bloemen. Het bloemscherm heeft veel vertakkingen, waardoor de bloemen in een fonteinvorm omhoog groeien in een rijke bloemenkroon. De Florinca-soorten worden geoogst met mooie, open bloemen waardoor de kleur direct zichtbaar is. Als mono-boeket schitterend op de vaas, maar ook zeer geschikt om te verwerken in een boeket. Buiten het feit dat ze sierlijk en elegant zijn, heeft het ras ook een lang vaasleven. De Florinca’s zijn jaarrond in verscheidene kleuren verkrijgbaar.

Door de nauwe samenwerking tussen Together2Grow en bijvoorbeeld Royal van Zanten (veredelaar), worden er geregeld nieuwe rassen geïntroduceerd, die exclusief alleen bij Together2Grow verkrijgbaar zijn. De soorten die Together2Grow teelt, kunnen door het geavanceerde teeltproces en de constante kwaliteit, het gehele jaar geleverd worden. Together2Grow tracht continue op de markt in te spelen, door vraag en aanbod nauwlettend te monitoren. Maar ook door het luisteren naar klanten, kunnen er klantgerichte oplossingen geboden worden.

 

Zo zie je….de Alstroemeria is niet alleen een prachtige veelzijdige bloem, maar ook lang houdbaar en sterk op de vaas.

Nieuwsgierig naar de soorten die gekweekt worden? Klik hier om naar de site van Together2Grow te gaan!

Bekijk hier ook onze blog van Bac Orchids!

 

 

T2G 2022
Play Video

Meer blogs

Nijssenjr.Lat.Pnkbc Lathyrus.nl

Meet the Grower: Lathyrus.nl

Het kweken van lathyrus is al jaren een passie van de familie Hoogeveen. Kwekerij Lathyrus.nl is gevestigd aan de Mijnsherenweg in Kudelstaart.

Entree Triflor 2023

Meet the Grower; Triflor

Vol passie worden er de mooiste tulpen geteeld bij Triflor in Oude Niedorp. De liefde voor de tulp gaat nu al drie generaties terug.

 

Kerst

December: De mooiste maand van het jaar

It’s beginning to look a lot like Christmas…

productgroepen

tags

Alstroemeria, Veelzijdig, Kleuren, Boeketten, Arrangement, Arrangeur

Share:

Facebook
LinkedIn
nl_NL_formal