blog item

Meet the Grower; XAnthu Wijnen Anthurium

Al meer dan 35 jaar worden er bij Wijnen anthuriums van hoogwaardige kwaliteit geteeld. Het is een echt familiebedrijf en wordt vol passie gerund door Joan en Nancy Wijnen. Wat ooit begon met 6000m2, beslaat het familiebedrijf inmiddels een oppervlakte van 5.2 ha. Door de jarenlange ervaring en het brede assortiment van 35 soorten, kan er goed ingespeeld worden op de vraag van de klanten.

De anthuriums zijn verkrijgbaar in diverse maten, lengtes en verpakkingen. Dagelijks is er verse aanvoer op de veilingen Aalsmeer, Naaldwijk, Eelde en Herongen (Du). Ook particulieren kunnen sinds 2009 bij Wijnen Anthuriums terecht voor een mooi boeket. Elke dag worden er verse boeketten en arrangementen gemaakt, die in de winkel bij de kwekerij verkrijgbaar zijn.

De Anthurium is een meerjarig gewas. Om de kwaliteit te waarborgen, worden planten na 6 jaar vervangen door nieuwe, verbeterde soorten. Bij Wijnen worden de anthuriums maximaal biologisch geteeld. Daarnaast staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Als voorbeeld wordt er collectief gebruik gemaakt van een houtkachel, waarbij het gebruik van gas tot wel 90% wordt gereduceerd.

Sinds drie jaar is Wijnen aangesloten bij telersvereniging XAnthu. Dit is een coöperatie van snij-anthurium kwekers. Bestaande uit vier anthuriumkwekers, die in totaal 50 verschillende soorten kweken op 10ha. Speciale soorten als Fantasy Love, Caribo, Roxette, Romance Improved, Purple Heart, Amigo Improved en Elegancia zijn dan ook alleen via XAnthu te verkrijgen.

 

Bezoek hier de website van Wijnen Anthuriums

Bezoek hier de website van XAnthu

 

 

Meer blogs

Kerst

December: De mooiste maand van het jaar

It’s beginning to look a lot like Christmas…

T2G 2022

Meet the Grower; Together2Grow

Bij Together2Grow draait het om samenwerking, maar dan wel samenwerking tussen alle schakels in de keten!

Buys Ilex 2022

Meet the Grower; K.A. Buijs ILex Verticillata

Op de kwekerij van de firma Buys is het nu nog vrij rustig. Het familiebedrijf ter grootte van 4 ha. is gevestigd aan de Uiterweg in Aalsmeer, en grenst aan de Westeinderplassen.

productgroepen

tags

Anthurium, Growers, Bouquet, Arrangementen, Colorfull

Share:

Facebook
LinkedIn
nl_NL_formal